Usługi
BLOG

Style Provence "la France" w Twoim domu

Провінційний стиль провансПрованс - як колір оливок і шум прибою, як відблиски сонця на шибках і запашний аромат лаванди. З інтер'єром у стилі прованс красива мрія про провінційного життя на Півдні Франції може стати дійсністю.

Провінційний стиль прованс

Сільський стиль в оформленні інтер'єрів, або стиль кантрі, не є штучно створеним. Він відображає природність побуту сільських жителів, їх спосіб життя і повсякденні турботи.

Антикварні предмети. Прованс, стиль кантрі по-французьки, отримав свою назву на честь затишного містечка на південно-східному узбережжі Франції. Багато елементів стилю - випадкові предмети начиння, давно віджили свій вік і перероджені в новому амплуа. Наприклад, емальований чайник для заварювання замість вази для польових квітів або оцинкована ванна для зберігання речей.

Кольори стилю прованс

Природний колір. Як ви зрозуміли, головною особливістю стилю є природність. Природничі відтінки кольорів, що перекликаються з пікантними нотками життя в містечку Прованс, так само є невід'ємною частиною композиції. Яскраво-жовтий - як колір соняшників, ніжний відтінок кольору морської хвилі - як гребінці пінистих хвиль, охристо-зелений - як стигла олива, кипельно-білий - як домотканне мереживо, бузковий - як поля запашної лаванди, лазуровий - як нескінченна синява піднесеного ввись неба .

Зістарена фактура. Кожен з нас має теплі спогади по скрипучих крамницях, буфетах з порцеляною, дерев'яних скринях в бабусиній хаті. Згадайте шорстку поверхню цих постарених часом речей. Їх тріщинки, вибоїнки і подряпини наповнені історією. Згадайте, як ви розглядали ці предмети дитячими очима, і вони здавалися якимись незрозумілими. Саме так виглядатимуть в інтер'єрі в стилі прованс сучасні предмети меблів і оздоблення з ДСП, ПВХ і МДФ. І якщо вони все ж таки присутні в обстановці, їх неодмінно треба підпорядкувати стильовій основі: побілити, місцями відшкурити, нанести розпис та орнаменти, задрапірувати фіранками з зворушливим квітковим малюнком. Для імітації зістарілих, що потьмяніли від сонячного світла, місцями облупилися, стін чудово підійде декоративна штукатурка з рельєфом «під старовину». Для найбільшої правдивості потрібно вибрати приглушені відтінки природних для провансу кольорів.

Ковані елементи. Незважаючи на простоту, французький стиль кантрі не втратив витонченої розкоші, властивої культурі цієї країни. Тяга до вишуканого декору виражається в достатку кованих та позолочених деталей. Це витіюваті стельові люстри з канделябрами, вигадливі ніжки абажурів, чарівні золочені рами дзеркал, металева кована фурнітура на предметах меблів, масивні ковані спинки ліжок, надзвичайні візерунки камінних решіток.

Провінційний стиль провансПровінційна меблі. Шафи й комоди, буфети і тумби а-ля прованс дещо громіздкі і грубуваті за формою. Якщо говорити про матеріал, то найчастіше - це породи деревини молочного відтінку або проста побілка. Не виключені фрагменти рельєфних вставок з рослинними орнаментами. Серед м'яких меблів настрою провансу відповідають прості за формою невеликі диванчики та крісла з декоративними рюшами. Тканина може бути як однотонною, так і прикрашена характерним для цього стилю квітковим або смугастим принтом.

Елементи декору в стилі прованс.

Провансальський декор не скупиться на яскраві деталі. Провінційне життя, красиві пейзажі, витонченість французького смаку привнесли в будинки простих жителів велику кількість декоративних елементів. Карнизи з патиною; годинник з чорними, немов викувані з металу, стрілками; фризи на стінах; яскраві сатинові або лляні фіранки на французьких вікнах з білими рамами; керамічні статуетки у формі символічних для Франції півня і курки; розписні тарілки, що прикрашають полиці кухонних шафок.

Жити красиво не заборониш і по-французьки розкішно теж можна. Чудовий стиль прованс переносить нас в далеку південну Францію з затишними ресторанчиками, різноколірними квітниками і безтурботним провінційним життям.

Twój komentarz
captcha
Wysłać