Usługi
BLOG

Antyczny styl we wnętrzu

Історія

Античний стиль в інтер'єріАнтичність - архітектура давньої Греції та Риму. Виникала вона на острівці Егейського моря. Гармонійність і нероздільність побудов Стародавньої Греції та Риму підкорила серця багатьох архітекторів, завдяки чому була зразком для наслідування наступних стилів: ренесанс, класицизм, неокласицизм.

Як ви знаєте, античний стиль - це частина давньогрецької та римської культури . Головний образ античності - грецька колона, яка тягнеться до світла і досконалості .

Приміщення цього стилю були декоровані настінним живописом, а також часто застосовувалося облицювання. Що стосується підлогового покриття , то спочатку вони були мозаїчні, через деякий час підлоги стали покривати килимами. Стелі були розписні кесонні, найчастіше вони доповнювалися рельєфними зображеннями.

Меблі грецького стилю, на жаль не збереглася. Але ми можемо милуватися рельєфами і візерунками на вазах, які на щастя не загубилися . Форми стільців нескладні, саме вони і були зразком для майбутніх стильових форм.

Основні характеристики стилю

Античний дизайн в інтер'єріСьогодні основна риса даного стилю - доповнення приміщення різними скульптурами, фресками і мозаїками.

Якщо ви вирішили створити античний стиль, тоді підлогового покриття необхідно застосувати керамічну плитку (білого або теракотового кольору), також можна використовувати мозаїку. Але, якщо ви любитель килимів, тоді вам варто звернути увагу на килимові доріжки з різноманітними грецькими орнаментами.

Також ви можете використати в даному стилі мармур, білого, оливкового або ж бежевого відтінку. Варто враховувати, що плитка з рослинними і геометричними візерунками теж широко застосовується в цьому стилі.

Важливо пам'ятати, що для того щоб відтворити цілісність античного стилю в приміщенні, вам необхідно прикрасити його різними статуями, картинами і розписними вазами.

Колір

Античний стиль в інтерєрі

Для античності характерні всі світлі відтінки, але особливу увагу зверніть на: білий, бежевий, відтінок слонової кістки, фісташковий, оливковий і лазуровий .

Стіни і стелі

Стіни в цьому інтер'єрі часто фарбують. Зауважте, що дозволяється використання декоративної штукатурки, але тільки в тому випадку, якщо вона буде з оригінальною фактурою. Стелі в античному інтер'єрі кесонні розписні.

Головний атрибут даного інтер'єру - присутність колон і арок.

Оформлення кімнат

Античний дизайн в інтер'єріПри оформленні кімнат важливий момент - це комфорт і елегантність. Форми повинні бути простими точно так як і кольори, вишуканість буде зайвою. Приділіть особливу увагу матеріалам . Текстиль - нескладного забарвлення. Віддавайте перевагу пастельним, зеленим і синім відтінкам . Якщо ви бажаєте використати драпіровку, тоді вона повинна бути неодмінно з грецьким візерунком і орнаментом.

Меблі повинні використовуватися виключно з благородної деревини. Що стосується загалом меблів , то вони повинні бути низькими, це одне з правил античного стилю.

 

 

 

Twój komentarz
captcha
Wysłać